El Casal del Pensionista s´omple amb la xerrada sobre fibromiàlgia

Aquest dimarts 28 de Febrer s’ha celebrat al Casal del pensionista de Castellbell i el Vilar, una xerrada sobre ” Fibromiàlguia ” que és i com conviure amb ella , que va comptar amb l’assistència de la Sra. Maite Ribera que és la Presidenta de l´Ass Catalana d’afectats de Fibromiàlgia ” i de membres d’aquesta entitat de la comarca .

La Regidora d’afers socials i de Sanitat de l´Ajuntament de Castellbell i el vilar, va fer una breu introducció al tema , seguidament va prendre la paraula la Sra. Ribera que a grans trets va explicar als assistents que va omplir la sala d’actes del casal , que és i com es pot conviure amb aquesta malaltia .

La Sra. Ribera va dir que és una malaltia crònica e invisible , no te tractament ja que cada persona rep un tractament personalitzat , també va dir que no és psicològic i que ho pateixen majoritàriament les dones . a més va afegir que cal ajudar-la des del entorn de la parella i de la família , ja que aquests es mostren incomprensius .

Va comentar també que cal assumir la malaltia, saber renunciar i saber dir no, ja que hi ha coses que es feia abans que amb la malaltia canvia , però tot i així hi ha altres coses que si es pot fer entre els quals donar-li molt d’afecte .

Al final hi va haver un interessant debat de preguntes entre els quals els testimoni d’una persona que pateix i viu amb la malaltia i la importància que té el seu dia a dia , també un marit d’una de les malaltes va dir que el mes importat es quant saps assumir el que pasa encara que al principi costa de entendre .

També s’ha fet important remarcar les teràpies psicològiques que es fan enfront a la malaltia .

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada