Remembers quartet obre les “vesprades del vilar” amb espirituals negres

L’església de Santa Maria del Vilar s’ha omplert aquest divendres 29 de Juny per escoltar el primer concert de les ” Vesprades del Vilar ” un nou concepte de festival musical a Castellbell i el Vilar .

Els encarregats d’obrir el concert , han estat , ” Remembers Quartet ” que està format per quatre veus masculines i que es va crear a finals de 1991 quant Xavier Permanyer , va trobar la idea de format un grup vocal que interpretes ” Espirituals Negres ” partitures de les quals s’han anat conservant de generació a generació .

Aquest concepte de música com és els espirituals , van néixer Durant els segles de l’esclavitud als estats units , l’essència del cant litúrgic als aquest país foren els himnes de l’església protestant . Ja al segle XVIII es comença a utilitzar l’expressió spiritual song (cant espiritual) per designar un tipus de cançons religioses diferents dels Salms i dels himnes, i que normalment eren adaptacions d’aquests mateixos fetes pels predicadors, que la comunitat adaptava i transformava.

Entre les cançons que ha interpretat aquesta nit ” Remembers quartet ” hi ha ” Dwon by riveryde “,” It´s Mehoh Lord “.” Ride in the Chariot ” pe acabar amb el conegut “Gloria Al•leluia ”

El proper concert , serà d’aquí a quinze dies a la era del Puig on hi haurà Ballades tradicionals a càrrec de ” d´aquí i d’allà .

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada