Una Castellvilarenca redescobreix el passat del seu aví a traves de mil receptes de cuina

La Joanna no es va imaginar fa pocs dies el rebombori que es va crear arran de la realització d’un reportatge sobre dos toms amb més de mil receptes i que tenen la peculiaritat que la majoria tenen nóm de dona .

Fins fa poc , la Joanna , no sabia que fer-ne i desconeixia la valor que en tindrien, tant va ser així que va confiar amb algú que te coneixements en cuina com en Josep Belmonte .

En Josep va ser qui es va adonar de la importància d’aquest dos toms, donat que estava escrit en llapis i amb molta cura i paciència , en cada una de les mil receptes , s´expliquen amb detalls el significat dels components .

Tot aixó be a principis del Segle XX , Rafael Martínez , avi de la Joanna , era mariner de la marina mercant , mentre feia escala a molts dels ports d’arreu del món va poder provar la cuina que és feia , i ho va anotar al seu llibre aixó si en alguns ho va adaptar al seu gust .

Aquestes receptes les van provar els mateixos mariners del vaixell , gairebé un segle mes tard unes receptes desconegudes , tres d’aquestes mil receptes seran degustades al mon sant Benet el proper Agost .

Com va arribar fins aquí ? , Un cop a les mans del Sr Belmonte, ell va veure que aquests dos llibres a part del valor sentimental per la Joanna, era molt significatiu i diferent, tant que va demanar que especialistes de la Fundació Alícia que ho van estudiar .

En Rafael ni es va imaginar que els seus dos llibres arribarien a bon port. Almenys es conservin durant molts anys .

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada