El Conseller Recorder anuncia a Manresa que hi hauran millores en els punts negres de la C-55

Foto Arxiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, juntament amb el director general de Carreteres, Jordi Follia, ha visitat avui a Manresa per explicar a l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, les actuacions de millora de la seguretat viària que es duran a terme a la carretera C-55 i que tindran un pressupost estimat en uns 4,4 milions d’euros.

Les actuacions, a curt termini, se centraran en els punts on hi ha una accidentalitat més elevada i consisteixen en la redistribució de carrils i la incorporació de mitjanes, entre d’altres millores de traçat. Paral·lelament, el departament de Territori i Sostenibilitat està redactant els tres projectes constructius en què s’ha dividit el desdoblament de la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa.

El paquet de millores, que el conseller ha exposat en una reunió amb l’alcalde en la que també han participat la delegada de Territori a la Catalunya central, Mercè Tarradellas; i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, consistirà en tres actuacions diferents.

En primer lloc, la millora de la seguretat al del quilòmetre 26,3 al 27 (a l’enllaç de Sant Pau), la redistribució de carrils des del punt quilomètric 16,5 al 18,8, al terme municipal de Castellbell i el Vilar; i, més endevant, l’eixamplament de la C-55, del punt quilomètric 28,5 al 30,4 (a la ronda de Manresa).

El conseller ha anunciat que durant la tardor s’acabaran els projectes i es faran expropiacions d’alguns terrenys afectats per aquestes millores a la C-55 per tenir-ho tot enllestit i que comencin les obres a principis de l’any vinent.

Millora al tram d’enllaç a Sant Pau

La millora de la seguretat al punt quilomètric 26,3 al 27, a l’entrada de Manresa pel pont del riu Cardener i el barri de Sant Pau, preveu la disposició d’una barrera de formigó per a la separació de sentits des de la cruïlla amb la C-1411b fins on comença actualment; la millora del traçat entre el pont sobre el riu Cardener i la pujada de Bufalvent; l’allargament del ramal d’incorporació en sentit Abrera de l’enllaç de Sant Pau i el tancament de la rotonda de l’enllaç amb la carretera C-1411a. Aquestes actuacions s’iniciaran a principis de 2013 i tenen un pressupost estimat de 1,2 milions d’euros.

Millora al tram de Castellbell i el Vilar

La intervenció, que també començarà a principis de l’any vinent, es farà en dos trams ubicats entre el túnel de Bogunyà i l’enllaç a Castellbell i el Vilar; el primer entre el punt quilomètric 16,5 i 18,40, i el segon, entre el 18,40 i 18,7.

Al primer tram, les millores preveuen la redistribució de carrils per a disposar una mitjana zebrejada de 80 cms. d’amplada; l’eliminació del carril addicional en sentit Abrera; la redefinició del carril addicional en sentit Manresa, avançant el seu inici i el seu final; i l’eliminació del carril addicional sobre l’enllaç de Castelbell i el Vilar.

El segon tram preveu la redistribució de carrils per a disposar una mitjana zebrejada d’amplada variables de 3,50 a 1.20 m.; la substitució del carril d’incorporació propi en sentit Abrera de l’enllaç amb la C-16 per un carril d’acceleració; l’escurçament del carril de deceleració en sentit Manresa de l’enllaç amb la C-16.

El pressupost d’aquestes actuacions a Castellbell i el Vilar té un pressupost estimat de 0,28 milions d’euros.

Eixamplament de la Ronda de Manresa

Aquesta actuació, que encara no té data d’inici, afecta al tram situat entre el tram de la C-55 comprès entre Bufalvent fins a prop del Guix, i preveu l’ampliació de la calçada per a disposar de dos carrils per sentir de circulació (2+2) fins el nus del Guix; la disposició d’una barrera de formigó per a la separació de sentits en tot l’àmbit de la ronda de Manresa on no hi ha; la construcció d’un nou ramal d’incorporació en sentit Abrera de l’enllaç de Viladordis. El pressupost estimat d’aquestes millores és d’uns 3 milions d’euros.

Desdoblament de la C-55

El desdoblament de la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa s’ha dividit en tres projectes constructius que actualment estan en fase de redacció i que sumen una inversió d’uns 100 milions d’euros. Es tracta d’una actuació que adequaria la capacitat de la infraestructura a l’intens trànsit que suporta. Les obres es faran tan bon punt les disponibilitats pressupostàries ho permetin.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada