Castellbell i el Vilar declarat municipi lliure de desnonaments

Aquest dimarts 20 de Març al vespre es va fer un ple ordinari maratonià a l´Ajuntament de Castellbell i el Vilar , en el qual es va debatre 21 punts de l´ordre del dia , , la sessió va començar a les 7 en punt de la tarda i va acabar als voltants de 2/4 de 11 de la nit i va assistir membres del PAH del Bages amb sandra Trujillo com a Portaveu
Es va aprovar la moció de “ declarar el municipi lliure de desnonaments” que va presentar ERC –AM de Castellbell i el Vilar , la lectura va anar a càrrec de la representant del PAH Sandra Trujillo que va rebre molts aplaudiments dels seus companys amb els crits “ si es pot “ . La moció tot i ser la mateixa que va presentar l´Ajuntament de Manresa al seu dia hi va haver algunes modificacions per adaptar-la al nostre municipi així ho va reconèixer el Sr Mullero a la seva intervenció .


Sobre aquest tema hipotecari que afecta a les famílies , l´Ajuntament va aprovar una moció d´un conveni entre el col•legi d´advocats de Manresa i el consistori de Castellbell , en el que permetrà crear una oficina d´intermediació hipotecaria que estarà ubicat al mateix Ajuntament amb la finalitat de trobar una solució a conflictes hipotecaris amb caràcter preventiu a l’existència d’una demanda d’execució hipotecària o durant la tramitació judicials d’aquesta en la recerca d’una resolució derivada de l’acord entre les parts. Le seves funcions seran :

• Informar de les responsabilitat en que s’incorre en cas d’impagament del préstec amb garantia hipotecària.
• Plantejar mesures correctores que permetin mantenir el pagament de les quotes hipotecàries i evitin l’inici dels processos d’execució hipotecària.
• Negociar mesures alternatives a les dificultats derivades de l’impagament i facilitin el manteniment de l’habitatge per part de la persona o del nucli familiar.
• Evitar els llançaments, sempre que sigui possible, derivats de la manca de pagament dels crèdits hipotecaris.

El servei tindrà per destinataris les persones, famílies o unitats de convivència empadronades a Castellbell i el Vilar, propietàries d’un habitatge que sigui la vivenda habitual i que puguin veure’s afectades per situacions de risc social com a conseqüència de futures execucions hipotecàries o de procediments d’execució hipotecària ja iniciats.
No hi podran concórrer aquells que tinguin un expedient obert al servei d’assessorament sobre el deute hipotecari (OFIDEUTE) de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

També es va aprovar altres mocions com inclusió del Dominació Origen ( DO ) del pla de Bages , un conveni pel fons social per la vivenda , creació d´un banc de dades personals , que permetrà la protecció de dades personals que fa referencia al Cementiri municipal i als comerciants locals , també es va decidir que l´Actual Jutge de pau i Sots Jutge de pau mantinguin el càrrec , ja que s´havia expirat el seu mandat . una moció sobre un simulacre obert dins del Ajuntament sobre el pla Inuncat de Protecció civil amb la presencia de membres i voluntaris d´aquests cós , regidors i tècnics municipals que va permetre conèixer com cal actuar en cas d´una emergència com aquesta , ja que el municipi està inclòs en aquest pla com ho va aprovar el Consell Comarcal del Bages , la subvenció de l´escola bressol , moció conjunta PSC CIU i ERC per la defensa de les pensions que el PP vol imposar , ja que posa en perill el benestar de les persones . moció sobre la cimera econòmica presentada pel PSC ., Finalment una moció sobre la bandera del municipi , i que han demanat a l’arxiu nacional de Catalunya que Castellbell i el Vilar estigui inclòs als actes del 1714 , ja que va ser un dels últims baluards junt amb Cardona en la defensa del país , no es vol que se celebri el 11 de setembre si no el el 28 de desembre de 2014 .

Als precs i preguntes es va preguntar sobre la seguretat a la cavalcada de reis , l´Ajuntament va contestar que va funcionar perfectament i va entrar la gent que cabia 235 al burés i 235 al Borràs , el Sr Mullero pregunta qui va controlar els accessos dels recintes , la resposta de l´alcaldessa va dir que tant l´organització com els voluntaris de protecció civil van fer un control per evitar incidències .
Finalment el torn dels assistents del públic va tancar el llarg ple , es va demanar que no es fa res , ja que tot el que s´ha dit es pur teatre, si el que volen que la gent els segueixi ara es hora de plantar cara que és faci una regeneració política que permeti que els ciutadans puguin ser còmplices de participar “ ara sou vosaltres qui heu de tirar del carro , el poble ja no pot més”

Moció Declaració Municipi LLiure de desnonaments

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada