Una revetlla amb lluna plena

Lluna PlenaLa revetlla de Sant Joan a part de ser la nit més curta de l´any i a la vegada la més màgica de totes , tindrà molt de especial per dues raons una que la lluna estarà més a prop del nostre planeta i a més en lluna plena , El que s´anomena Blue Moon que per cert va inspirar una cançó amb el mateix nóm .
Això s´e3xplica perquè la eclíptica de la lluna no es circular , i per tant i ha moments que s´acosta ( perigeu) i altres que s´allunya ( apogeu ) , de fet demà la lluna estarà més a prop de nosaltres a 2/4 de dues del migdia es trobarà a 356.991 Km de distancia i un 12% més gran .
Situacions com aquestes se’n donen molt poques , i la propera vegada que coincideixin perigeu amb lluna plena serà el 10 d´agost del 2014 , però per com la demà haurem d´esperar o millor dit la següent generació la veurà el 10 de febrer de 2028.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada