Els Bombers rescaten a dues persones a Montserrat

Aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han treballat simultàniament en dos serveis de rescat de muntanya a Montserrat amb escaladors ferits.

El primer d’ells s’ha rebut l’avís a les 16.08 hores i es tracta d’un escalador que ha resultat ferit en caure d’uns vuit metres d’alçada mentre feia la via Lucky Jom, situada al balcó de la Lluna – Santa Cova. Aquest, que ha patit una fractura al peu, es trobava assegurat a la mateixa via, a uns 70 metres del terra, fet que ha dificultat les tasques de rescat. Els efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) han hagut d’escalar fins a on estava el ferit per immobilitzar-lo i, muntar una tirolina per baixar-lo fins a la base de la via, des d’on ja s’ha pogut evacuar amb l’helicòpter fins a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. En el rescat, també han treballat efectius del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat.

Pocs minuts després, a les 16.26 hores, s’ha rebut l’avís del segon rescat a Montserrat. En aquest cas, un escalador ha caigut d’uns cinc metres fins al terra mentre feia escalada esportiva a una via del Serrat dels Patriarques. El ferit, que ha patit un fort traumatisme a l’esquena, ha estat immobilitzat i evacuat per part dels efectius del GRAE i GEM amb l’helicòpter fins a Santa Cecília, on un segon helicòpter dels Bombers de la Generalitat l’esperava per procedir amb el seu trasllat fins a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

A banda dels dos helicòpters, en aquest dos serveis han treballat tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat donant suport a les tasques de rescat. Així mateix, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha activat de forma preventiva dues unitats.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada