ERC porta a la justicia argentina l´assesinat de dos alcaldes de Castellbell i el Vilar durant el franquisme

El 13 d’agost de 1940, la Gestapo i el policia espanyol que havia preparat la detenció, Pedro Urraca Rendueles, irrompien al domicili del president Lluís Companys i la seva esposa Carme Ballester a la localitat bretona de La Baule. El 15 d’octubre d’aquell mateix any, el president de la Generalitat a l’exili es convertia en el primer representant elegit democràticament a Europa afusellat.

Han passat 73 anys, gairebé quatre dècades de democràcia i una llei de memòria històrica sense conseqüències jurídiques. Però el dossier Companys resta obert: les autoritats espanyoles segueixen avalant el judici contra el president. Ni PP ni PSOE no han volgut posar-se al nivell de la resta de països que van patir una dictadura i es neguen a anul·lar els judicis contra el president de la Generalitat i contra 110.000 catalans que el franquisme va sentenciar.

Mes informació a Manresainfo

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada