Sumat al rosa contra el Càncer de mama

lazo-rosa1L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que afecta més de 5.300 dones l’any a Catalunya.

Un any més i amb motiu d’aquesta commemoració, l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) organitza a Catalunya la campanya de sensibilització “Suma’t al rosa”, que inclou diverses activitats adreçades a la ciutadania, com ara la Cursa de la Dona .

El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones, especialment a partir dels cinquanta anys. La prova més efectiva per a la detecció precoç d’aquesta malaltia és la mamografia, una radiografia d’alta definició que permet detectar tumors tan petits que fins i tot no són palpables. El cribratge amb mamografia ha demostrat ser molt útil perquè hi ha hagut una reducció en la mortalitat per càncer de mama entre un 25% i un 31% en dones de 50 a 69 anys. Per això, es recomana a totes les dones que a partir dels 50 anys es facin una mamografia cada dos anys.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada