Castellbell i el Vilar viu una revetlla de Sant Joan molt tranquil·la

IMG_0015La revetlla de Sant Joan 2014 a Castellbell i el Vilar s´ha celebrat amb molta tranquil·litat i sense incidències destacables.

La jornada va començar poc abans de les 6 de la tarda, amb la arribada de la flama del Canigó al barri del Burés, els membres del Club excursionista d´Esparreguera. Un any més van portar la flama al nostre municipi, el President d´Associació Amics del Burés i els de l´Associació d´Esparreguera han intercanviat obsequis de record. L´ajuntament de Castellbell i el Vilar, amb l´Alcaldessa Montserrat Badia, els hi ha entregat un exemplar del llibre “ La Guerra de Successió al Montserratí” de Joan Valls i Genís Frontera. També el còmic “ miquelets 1714”.

A les 10 del vespre, la mateixa alcaldessa com cada any ha llegit el missatge 1714 que ha estat redactat pel periodista del diari Ara, Carles Capdevila, i que diu el següent :

 Una flama il·lumina i escalfa. Reuneix gent al seu voltant.

 La Flama del Canigó, com a flama en moviment, il·lumina un camí i escalfa els ànims. Mobilitza gent al seu voltant.

 Tenim una flama que no s’ha apagat mai: la d’un teixit associatiu imparable, la d’un poble organitzat i organitzador que ha demostrat capacitat per resistir i per avançar. I que té visió, fa camí, obre camins.

 I tenim ganes de celebrar-ho, com cada any, quan arriba Sant Joan.IMG_0042

 Els que ara som aquí, en aquesta plaça, som una flama en moviment. Sabem on anem i sabem que hi anirem. Als nostres ulls brilla la flama de la determinació, de la il·lusió, del projecte. Estem aquí drets, decidits i sabem que tenim dret a decidir.

 Som gent pacífica i il·luminada per l’escalfor d’una flama que ens marca el camí. Som, és clar que sí, gent mobilitzada. Volem la màxima plenitud. Treballem per tenir-la. Ens hem de guanyar el que creiem que mereixem, ens ho hem de merèixer. Ho farem.

 Per enlairar la flama és bo protegir-se la roba, arremangar-se. Som gent a qui li agrada arremangar-se, que s’aixeca les vegades que calgui per convertir els somnis en projectes. No ens aturarem fins a fer-los realitat, ben desperts.

 Som història, som present, i som voluntat de continuar sent amb alegria. Tenim aspiracions sense límits, tenim força de voluntat, tenim la cultura per bandera i ens reconeixem en la tradició per canviar el món. Toquem de peus a terra i, seguint la Flama del Canigó, avancem sense por.

 Ens agrada reunir-nos, agrupar-nos, associar-nos, donar-nos la mà, fer un cercle, contemplar junts la flama que ens uneix, parlar clar i català. Celebrar-ho decididament. Plegats i sense plegar-nos.IMG_0039

 Som gent entusiasta. Som gent amb un passat mil·lenari que ens impressiona i ens cohesiona, però que és insignificant al costat del nostre futur. Som persones mobilitzades, desinteressadament perquè el nostre interès és col·lectiu, és popular. I és imparable. Ens manifestem units. El nostre somriure brilla tant com la flama i encén tots els focs de l’esperança.

Tot seguit, s´ha encès la foguera com mana la tradició  i es va servir coca i còctel de cava a la plaça .

Mentre això passava al Burés, al Borràs, els bars i restaurants van  organitzar els seus propis sopars de revetlla, i seguidament ball amb Dj Jordi Ros,  fins a les 3 de la matinada  donant per acabada una jornada plena de màgia del solstici d´estiu amb el so dels petards  .IMG_0050IMG_0103IMG_0130

Cartell 100 anys de Cançons

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada