Protecció Civil manté activat el pla neucat per possibles nevades aquesta matinada i dema al matí

Mapa de risc de nevades  matinada del 4 F
Mapa de risc de nevades matinada del 4 F

Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté en PREALERTA el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per les nevades que han afectat aquest matí i migdia les comarques de la Catalunya Central i nord de Girona, i que poden repetir-se aquesta tarda sobretot a les comarques del nord del país. De cara al vespre entrarà pel sud un nou front que pot portar neu de a les comarques de les Terres de l’Ebre i desplaçar-se de matinada i fins primera hora del matí a cotes baixes del litoral-prelitoral de Barcelona i de les de Tarragona fins al migdia.

D’acord a la previsió de l’SMC, aquest fenomen al litoral ha de ser de caràcter local i amb probabilitat baixa, amb la qual cosa no es preveuen incidències greus a zones on no neva habitualment. Amb tot, la nevada es pot mantenir en aquestes zones entre les 6 i les 8 del matí, moment en què la mobilitat comença a ser destacada.

Es recomana seguir en tot moment els avisos i les incidències més significatives derivades de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades. També recorda que cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb la bateria carregada, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric, i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada