Espai de Lletres : Concurs Enverinat ( Literatura Infantil )


Peu  Literatura -Amic

Foto :AMIC
Foto :AMIC

Per ajudar els seus fills, que s’han quedat sense feina, en Tomàs, un avi pagès d’Esterri d’Àneu, decideix apuntar-se a un concurs televisiu: Els catalans tenim talent. Contra tot pronòstic, en Tomàs triomfarà estrepitosament cantant òpera a pèl, i s’haurà d’enfrontar a les males arts de la presentadora, que la hi té botada perquè considera que l’ha posat en ridícul davant l’audiència.
A través d’una història esbojarrada i amb molt de sentit de l’humor, l’autor fa una paròdia de la realitat, del show business televisiu i de la situació de crisi i atur que fa que siguin els avis els que hagin de treure les castanyes del foc als fills.
Concurs enverinat conjuga perfectament uns personatges esperpèntics però ben teixits (l’avi és tot un personatge) amb un lèxic adequat a cadascun d’ells, que transiten a bon ritme per escenaris i situacions diversos. I, com en una bona òpera, el suspens i l’emoció van in crescendo a mesura que avança el concurs, fins que s’arriba al clímax final.
Un llibre divertit i entretingut.

Autor:  Lluís Prats

Il·lustrador: Jordi Fenosa

Editorial: Baula

Col·lecció: Ala Delta

A partir d’11 anys

Per Montserrat Fàbregas/Faristol.ClijCAT / AMIC

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s