L’Incendi d’Òdena, controlat.


Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest dimarts  28 de Juliol  a les 20.59 hores, l’incendi forestal declarat aquest diumenge a la tarda, al terme municipal d’Òdena i que ha afectat l’Anoia i el Bages.

Una vintena de dotacions terrestres de Bombers continuaran treballant durant tota la nit repassant el perímetre de l’incendi. Els mitjans aeris s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs, com és habitual, i el Centre de Comandament de Bombers es retirarà de la zona de l’incendi.

Les condicions meteorològiques d’aquesta tarda han afavorit les tasques dels Bombers, que han neutralitzat algunes petites represes a l’interior del perímetre. Segons les darreres estimacions del Cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria cremat 1.279,75 hectàrees.

Recordem que en aquest incendi també hi han treballat dotacions dels Agents Rurals, membres de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, unitats de Protecció Civil, patrulles de Mossos d’Esquadra i Policia Local dels municipis de la zona, unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i membres de la Creu Roja, entre d’altres.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, un cop els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal i s’ha donat per finalitzat el dispositiu logístic i de coordinació desplegat.

Recordeu que avui, Agents Rurals manté el nivell Pla Alfa 3 al Massís de Montserrat, i que estan tancats els accessos al parc natural de la Muntanya de Montserrat, el funicular, la Santa Cova i Sant Joan. Atès que l’incendi d’Òdena està estabilitzat, demà es reobriran novament tots aquests accessos. El perill d’incendi forestal per demà tendeix a disminuir lleugerament, excepte als dos extrems del país. No obstant, encara predomina el perill alt i puntualment molt alt, degut a la sequera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.