El president de la Generalitat, Molt Honorable Artur Mas, signa el decret de convocatòria de les eleccions al parlament de catalunya per al 27 de Setembre


Aquest dilluns 3 d´agost, a les 9 del vespre, el president de la Generalitat ha signat el decret de convocatòria de les eleccions, al parlament de Catalunya, que se celebraran el diumenge 27 de setembre ,

L’acte ha tingut lloc a la sala Mare de déu de Montserrat del palau de la Generalitat, el Secretari del Govern, el Sr Jordi Baiget, ha llegit el decret que consta de 4 punts i que en cap moment figura la paraula “plesbicit” , ja que el decret s´ajusta a la legalitat .

  • Convocatòria de Eleccions al Parlament de Catalunya per a Diumenge 27 de Setembre.
  • Disolució del parlament.
  • La campanya electoral, s´iniciarà a les 00 hores de l’11 de setembre i finalitzarà el dia 25, l´endemà Jornada de Reflexió i el dia 27, Jornada electoral .
    S´escolliran els representants per cada circumscripció electoral (les 4 que té Catalunya)

Un cop signat el decret, el president s´ha dirigit als catalans, des del pati dels «tarongers» del mateix palau.

Fotos: Gencat

En el discurs, Artur Mas, ha destacat que «En circumstàncies normals, aquestes eleccions s’haurien d’haver fet a finals de l’any vinent. Catalunya, però, no viu en condicions normals. Quan una majoria molt clara i rotunda d’un país vol exercir el seu dret a decidir, democràticament i pacíficament, i se li nega constantment aquest dret, impedint el diàleg i la negociació, i per tant l’acord i el pacte, significa que estem davant d’una situació excepcional, que requereix decisions també excepcionals.«.

Ha recordat que fa 2 anys al parlament, en un debat de política general, que estava disposat a avançar les eleccions autonòmiques si l´estat «pretenia silenciar la veu i el vot del poble de Catalunya. Volíem una consulta sobre el nostre futur polític, i la volíem legal i acordada. La negativa total del Govern espanyol, fins i tot a parlar-ne, precipita ara la decisió anunciada des de fa temps. «.

Finalment ha dit que el 27–S «serà una data assenyalada en la nostra història. La democràcia és ara la protagonista. Les urnes, els vots i la decisió lliure, els instruments. Un futur fet de democràcia, justícia i llibertat, n’és l’horitzó. Assumim cadascun de nosaltres la responsabilitat i el protagonisme que el moment demana i fem-nos-en dignes».

1438613035

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.