Quina diferència hi ha entre un perfum i una aigua de colònia


Logo Peu Petit

Per Belleza Activa / AMIC

Natalia Vodianova y Tyson Ballou para Euphoria de Calvin Klein
Natalia Vodianova y Tyson Ballou para Euphoria de Calvin Klein

Solem anomenar «perfum» a qualsevol fragància que proporcioni aroma a la nostra pell. Però entre un perfum i una aigua de colònia, per exemple, hi ha una gran diferència de concentració d’essències i graduació alcohòlica. La qual cosa no vol dir que un sigui millor que un altre, però sí que són diferents i la seva estela dura més o menys en la nostra pell. T’ho expliquem.

Qui és qui
Perfum o extracte. És una dissolució d’essències, entre 18 i 25 grams per 100 mil·lilitres d’alcohol de 96 graus. És el «perfum» pròpiament dit i s’elabora amb matèries de primera qualitat en alta proporció, pel que sol presentar-se en flascons de vidre de mida reduïda, per conservar millor el seu aroma. En ser més alta la seva concentració d’essència, també ho és la seva fixació a la pell i sol ser-ho el seu preu.
Aigua de perfum. Són també de gran qualitat, però la concentració d’essència oscil·la entre el 10% i 12% i la graduació alcohòlica està entre els 90 i els 96 graus.
Aigua de colònia concentrada. També anomenada en la seva forma francesa, eau de toilette. La concentració oscil·la aquí entre el 5% i el 10% i la graduació alcohòlica està entre els 80-85 graus.
Aigües de colònia. La primera va ser creada a la ciutat de Colònia sobre una preparació d’alcohol i cítrics que va fer fortuna, encara que en el fons era una còpia que el seu inventor, l’apotecari florentí Giovanni Paolo Feminis va aprendre a la farmàcia del convent de Santa Maria Novella de Florència (Itàlia), encara avui un referent de la perfumeria mundial. Són la forma de perfumar més habitual i estesa a Espanya, on som grans amants de les aigües de colònia fresques. En aquest cas, la concentració està entre el 3% i el 4% en un alcohol no inferior a 80 graus. La poca concentració d’essència i el fet que la majoria de les seves notes són fresques i, per tant, s’evaporen amb rapidesa, fa que el seu aroma duri poc sobre la pell en comparació amb els perfums.

A més d’aquesta classificació, podem trobar altres tipus de fragància, com l’absolut de perfum, que té una altíssima concentració d’essència en el seu estat més pur; les aigües de colònia sense alcohol, que solen tenir una base d’aigua amb actius hidratants i essència i molt poca fixació; o les fragàncies per cabell, també amb escassa aportació alcohòlica per no ressecar els cabells, o roba, en què en l’essència se substitueixen algunes notes que podrien tacar-.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.