El Bages imulsarà un projecte per l´ocupació local amb el suport de la Diputació de Barcelona


  • L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar, hi ha estat present a la reunió.

El vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han presentat avui al Centre de Formació Pràctica del Palau Firal de Manresa, el projecte Ocupació al Bages Industrial, el primer dels 12 que impulsa aquesta corporació, amb la col·laboració d’ens locals, patronals i centres de formació, per enfortir la indústria arrelada al territori i generar ocupació de qualitat.

A la presentació, Castells ha lloat les virtuts del programa Ocupació a la Indústria Local, impulsat per la Diputació de Barcelona a través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, «pel seu triple compromís amb les persones en atur, les empreses i el món local». El també responsable de Desenvolupament Econòmic Local ha afirmat que «ens havíem equivocat pensant que Catalunya era un país de serveis i deixant de banda la indústria», i ha insistit en el seu rol determinant per a l’economia del territori.

Fotos : DIBA
Fotos : DIBA

D’altra banda, l’alcalde de Manresa, com a responsable del consistori que lidera el projecte Ocupació al Bages Industrial, ha posat l’accent en la col·laboració publicoprivada que el defineix, i ha defensat que «l’aposta per la indústria local és l’únic que pot frenar la deslocalització».

A més de Castells i Junyent, han intervingut a la presentació del projecte el president de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, Xavier Perramon; el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa i de la Fundació Lacetània, Pere Casals; i el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

Concertació institucional, qualificació professional i millora de la competitivitat.

El partenariat entre ens locals, patronals i centres de formació és doncs el denominador comú de tot el programa Ocupació a la Indústria Local, i en el cas bagenc implica els ajuntaments de Manresa, Castellbell i el Vilar, Cardona, Sallent, Sant Fruitós del Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola; el Consell Comarcal del Bages; la Fundació Lacetània; l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa – UPC; la Patronal Metal·lúrgica del Bages;  PIMEC Catalunya Central; i la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa.

Representants de totes aquestes institucions han signat el conveni que ha de permetre desenvolupar Ocupació al Bages Industrial, que la  Diputació de Barcelona subvenciona en un 75% (prop de 244.000 €), i que espera formar més de 100 persones amb 8 cursos professionalitzadors i aconseguir un 50% d’inserció laboral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.