Els veïns de Súria coneixen el procés d’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística


Donar a conèixer quines són les fases d’execució del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Súria. Aquest va ser l’objectiu de la sessió impulsada per la Diputació de Barcelona, adreçada als veïns d’aquesta població i que va comptar amb la presència del diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut.

EL POUM permet ordenar urbanísticament el municipi i planificar-ne el desenvolupament de cara als propers anys. A més, aquest document té  com a objectius principals definir el model de desenvolupament del territori, i determinar les classes de sòl i els seus usos.

També busca planificar les actuacions necessàries per cobrir les necessitats d’equipaments, serveis i espais lliures; així com definir les infraestructures de mobilitat i tot aquell patrimoni i espais naturals que cal conservar i protegir.

La redacció del POUM consta de quatre fases. La primera, que actualment està executant la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament de Súria, és l’avanç del planejament. 

L’avanç és un document preliminar, reglat i obligatori per a la redacció del POUM, ja que defineix les línies estratègiques i els criteris urbanístics i territorials. A més, en aquesta primera fase, la llei d’urbanisme estableix com un element molt important la participació dels ciutadans .

Més endavant, tindrà lloc l’aprovació inicial del document, la provisional i, en darrer terme, la definitiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.