El Consell Comarcal contractarà 41 persones per donar suport a transport i menjador escolars i al servei d’atenció domiciliària


Foto CCB
Foto CCB

Durant els mesos de novembre i desembre, el Consell Comarcal del Bages contractarà un total de 41 persones a través dels plans d’ocupació del SOC. Per una banda, es contractaran 24 persones majors de 45 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació.  Prèviament, hauran de fer una formació de 120 hores i, a principis de novembre, s’incorporaran als serveis de transport i menjador escolar que el Consell gestiona al Bages i al Moianès. Aquests incorporacions donaran suport a la plantilla ja existent de monitors de transport i menjador. Les contractacions seran per a 6 mesos a jornada completa i les persones interessades s’hauran d’adreçar a les oficines del  Servei d’Ocupació de Manresa, del Carrer Verge de l’Alba i demanar per la oferta de treball del Consell Comarcal.

D’altra banda, un segon programa del SOC va adreçat a persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció. En aquest cas, es contractaran 17 persones que treballaran en els serveis municipals d’atenció domiciliària dels ajuntaments de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de la Comarca del Bages.

Aquests programes, aprovats en el ple del Consell Comarcal del Bages que es va celebrar ahir, formen part de diverses convocatòries on abans s’hi podien presentar també els ajuntaments,  mancomunitats i altres ens locals. Aquest plans d’ocupació realitzaven tasques de manteniment de parcs, arranjament i neteja de carrers, treballs de pintura i manteniment d’infraestructures municipals. Enguany, les tasques dels plans d’ocupació només poden ser vinculades a l’exercici de competències delegades als Consells Comarcals per això es destinen als serveis de transport i menjadors escolar i als serveis d’atenció domiciliària.

En el plenari es va fer palesa la inquietud del Consell Comarcal per disposar de tota la informació referent als criteris que utilitza el SOC a l’hora de fer el repartiment dels plans d’ocupació a les diverses comarques. Per això es va acordar fer un requeriment formal al SOC per obtenir tota la informació sobre els criteris d’adjudicació.

En el mateix ple, tots els grups comarcals van proposar un acord sobre la crisi humanitària en matèria de refugi que està tenint lloc a la Mediterrània, arran de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes internacionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.