L´escriptora manresana Montserrat Vilarmau farà una xerrada el dimecres 7 d´octutubre a la Biblioteca Maria Malla a Castellbell i el Vilar


El proper dimecres dia 7 a les 19:00h, Montserrat Vilarmau visitarà la Biblioteca Maria Malla per presentar el ser nou llibre “Mentre el país despertava”

Qui és Montserrat Vilarmau ?

Montserrat Vilarmau neix a Manresa (Bages) l’any 1949 i des de petita es manifesta com a lectora insaciable. Cursa els estudis primaris al Col·legi Dominiques de la mateixa ciutat on, amb les primeres redaccions, sovint qualificades d’agosarades per les seves professores de llengua, s’inicia com a narradora. Als onze anys obté el tercer premi de narrativa en un certamen que, a nivell estatal, es convocà entre els nens i nenes de l’escola franquista, sota el tema “La amistad”, naturalment, en llengua castellana.
Estudia Ciències de l’Educació, especialitat Educació Infantil, a la UAB i professionalment s’ha dedicat exclusivament a la docència. Actualment treballa com a mestra al CEIP Serra i Húnter de Manresa, del Departament d’Educació. L’any 1999 participa en la confecció i presentació del llibre Miscel·lània en homenatge a l’Àngel Servet i Martí, filòleg manresà. Després de provar sort en diversos certàmens literaris de narrativa, l’any 2000 queda finalista del Premi Pere Calders de literatura catalana, amb l’obra Yousra.
Ha participat com a escriptora en jornades i activitats relacionades amb immigració, interculturalitat, i de la Dona, així com en la Setmana del Llibre Infantil i Juvenil que es celebra anualment a Manresa.
Apassionada pels clubs de lectura, sol col·laborar-hi com a autora. La seva obra Yousra ha estat diverses vegades tema de debat en diferents biblioteques.
Vinculada amb la vila alt-empordanesa de l’Escala, i implicada amb la vida del poble, col·labora sempre que li és possible, amb els seus articles, en el butlletí cultural L’Escalenc.
El 2002 apareix la seva segona novel·la, Mai per ordinador, en què reflexiona sobre l’avenç de les tecnologies. Tres anys més tard publica la segona part de Yousra, que titula Vindrà la Fàtima (2005), novel·la que tracta sobre el reagrupament familiar en el país d’acollida. El 2015 publica la novel·la Mentre el país despertava.
Algunes de les narracions de Montserrat Vilarmau han estat recollides en els volums col·lectius d’autors de la Catalunya central De tot cor (2012) i Tot és possible (2014).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.