Manresa enceta demà la “fira de la mediterrania “


18FMM_alta
Cartell Promocional

A partir de demà, la capital del Bages ho serà també de la cultura popular i de les músiques del món gràcies a la 18a Fira Mediterrània, que compta amb el suport de Cultura de la Diputació de Barcelona, i que aplegarà durant quatre dies, més de 100 companyies i al voltant de 300 activitats. Per donar-hi el tret de sortida s’ha programat l’espectacle “In Somni” , a les 21h al Teatre Kursaal, una trobada entre el hip-hop i la música de cobla.

Abans de l’espectacle, a les 19h, al Museu de la Tècnica de Manresa (carretera de Santpedor, 55), tindrà lloc la inauguració oficial de la Fira Mediterrània, que comptarà amb les intervencions del diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, entre d’altres autoritats.

La resta de la jornada inaugural es completa amb el “Pregó poliglot sota el paraigües d’una única llengua”, de  Màrius Serra, al Kursaal, i  un espectacle de circ modernista de gran format a càrrec de la companyia belga Le P’tit Bras, que presenta “L’Odeur de la Sciure” a la Plaça Major, i la final del Concurs Sons de la Mediterrània que tindrà lloc a la Taverna Estrella Damm.

Pel que fa a la cloenda, l’espectacle líric “La viola d’or”, es podrà veure diumenge 18 d’octubre al Kursaal. Es tracta d’una producció especial que vol commemorar el 150è aniversari del naixement d’Enric Morera, amb un ambiciós projecte que recupera la primera obra de sarsuela catalana escrita per a cobla i veus, i en què s’han unit la Cobla Marinada de Badalona, el cor ArsInNova i la companyia de dansa Factoria Mascaró. Comptarà amb direcció escènica de Jordi Prat i Coll i l’assessorament artístic de Xavier Albertí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.