La festa dels Romeus de Monistrol , escalfa motors amb un sopar-castanyada


IMG-20151007-WA0039El 20 de gener Monistrol celebra la seva festa major en honor a Sant Sebastià, un vot que el poble va fer al segle XVI i que ha perdurat fins els nostres dies.
Aquesta ha estat la base sobre la que va néixer ara fa quatre anys la festa de ROMEUS, una invitació a viatjar en el temps a través d’escenificacions de diferents situacions que succeïren al segle XVI, per una banda la construcció de l’església de Sant Pere, sota els auspicis de l’Abat de Montserrat, i per altra la greu pesta que assolà el poble i que portà als vilatans després de moltes vicissituds, encomanar-se a Sant Sebastià.

ROMEUS és un pas endavant en el projecte de construir una gran Festa Major d’Hivern que begui de la tradició i la faci extensiva a episodis clau de la historia de la vila. Aquest és el propòsit a partir del qual l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat, amb la participació activa del teixit associatiu de la vila, està desenvolupant el projecte” ROMEUS: establir un punt de trobada entre història, cultura i tradició durant el cap de setmana posterior a la Festa de Sant Sebastià.

I per començar a fer el camí que ens conduirà fins a aquestes celebracions, el proper dia 31 d’octubre es realitzarà un gran sopar renaixentista, amenitzat amb diferents accions teatrals i balls d’època i seguidament hi haurà un gran ball i castanyada mes orientat a la joventut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.