Èxit a la 22èna edicció de la Fira de la coca i el mató a Monistrol de Monrserrat.


Text: Laura Novo

Fotos: Pere Sànchez

Aquest cap de setmana, s´ha celebrat a Monistrol de Montserrat, la 22ena edicció de la Fira de la Coca i el Mató i que ha esdevingut un any més, en un èxit total.

La Fira es va inaugurar aquest dissabte al migdia, amb un acte insitutcional d’obertura de la Fira de la Coca i el Mató, i passeig inaugural de les autoritats per l’espai firal, amb visita a l’exposició dels Amics del Cremallera de Montserrat el tast al restaurant de la Gastronomia del Montserrat.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Monistrol, Joan Miguel, i el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras. També han estat presents a l’acte el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, juntament amb tots els regidors del Consistori Monistrolenc.

Despres d’aquest acte, al llarg del disabte a la tarda, i tota la jornada de diumenge, la fira ha començat a omplir de visitants per contemplar les parades que hi havien instalades a la plaça de la Font Gran, la plaça de la Mentirosa, el carrer de les Escoles i el Passeig de la Canaleta.

Aquest diumenge cap el migdia, l‘Esbart Monistrolenc que enguany, celebra el seu 25è aniversari, ha fet la tradicional ballada d’esbarts i que ha comptat amb la participació, a part de la local, les seguents:

  • Esbart Dansaire de Sabadell
  • Esbart Maragall d´Arenys de Mar

A part d´aquesta excibició de mostra tradicional catalana, hi ha hagut una exposició dels Amics del Cremallera «Èxtasis Ferroviari« que s’ha fet al casal cultural Can Gibert .

Cuineres conegudes

Com cada any, la fira té la costum de comptar amb una persona vinculada al món de la cuina, enguany ho ha estat la Montserrat Estruch del «Cingle de Vacarisses» que té una estrella michelin, i la cuinera televisiva, Àvia remei , del programa de TV3 «Divendres« que ha ofert una magistral excibició de cuina davant dels assistents.

Tambe hi ha hagut les actuacions dels Xarop de Canya, dels Diables i Tabalers «Els Tronats» i també tastets culinaris al «Restaurant de la Gastronomia«

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.