L’AJUNTAMENT DE MONISTROL APROVA LES ORDENANCES FISCALS DEL 2016 AMB UNA REBAIXA DE L’IBI VALORADA EN 67.000€


L’ajuntament de Monistrol de Montserrat ha aprovat les ordenances fiscals marcades per una rebaixa de l’IBI que afectarà directament 1500 dels 2.200 rebuts de l’Impost de Béns Immobles. La rebaixa sobre el rebut del cadastre ascendeix als 48.000 euros, xifra a la qual cal sumar els 19.000 resultants del canvi de valoració dels terrenys urbans planificats i pendents de desenvolupament que, amb el nou marc legal, passaran a ser considerats sòl rústic i no urbà, com fins ara.

L’aprovació dels impostos i taxes per al 2016 va tenir lloc durant el ple ordinari celebrat aquest dijous al vespre. L’aprovació és de caràcter inicial i serà definitiva un cop hagi passat el període preceptiu de 30 dies d’exposició pública durant la qual es podran presentar les reclamacions corresponents.

A nivell general, les ordenances s’han elaborat amb un criteri general de congelació de totes les taxes i tributs municipals a excepció de l’Impost de Béns Immobles, l’IBI. La d’aquest any. serà la segona rebaixa que el consistori aplica sobre aquest impost donant continuïtat a la  reducció del tipus del gravamen de la base liquidable, del qual en té competència, que es va aplicar l’any passat i que ja va suposar una rebaixa mitjana del 4% sobre el rebut del cadastre d’aquest 2015. Les ordenances van prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups de l’oposició (CiU, PSC i PPC).

Al ple ordinari d’aquest dijous, també es va aprovar el compte general del 2014 que ara es trametrà a la Sindicatura de Comptes i es va acordar la constitució d’una comissió, integrada per representants de tots els grups polítics i presidida per l’alcalde, Joan Miguel, que s’encarregarà de redactar la futura ordenança reguladora per a la prestació d’ajudes econòmiques de caràcter social. L’objectiu és dotar els Serveis Socials d’un document que tipifiqui el catàleg de recursos i d’ajudes municipals en aquest àmbit i en concreti la concessió a partir d’uns criteris objectius aplicables als sol·licitants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.