Muntanyola recorda a Mossèn Joan Farràs


  • El Cor parroquial del Burés de Castellbell i el Vilar va cantar cançons de Mn. Joan  Farràs
    Text i Foto : Ajuntament de Muntanyola
Foto Aj Muntanyola

El passat diumenge 25 d’octubre, el municipi de Muntanyola va  retre homenatge a Mn. Joan Farràs i Tort, nascut a Muntanyola el 1926 i traspassat aquest abril de 2015 a l’edat de 89 anys.
Mn. Farràs, va estudiar al Seminari de Vic i es llicencià en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Va exercir de rector a Castellbell i Sant Cristòfol (Bages) des de l’any 1958, i va fer de llengua i literatura a col·legis de Cardona, el Berguedà i Manresa. És autor dels llibres Pomes i Cançons (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1975); del recull de poemes dels 3 germans sacerdots i poetes Ramon, Josep i Joan, titulat Poemes a tres veus (Editorial Claret, 1996); i del recull titulat Pluja d’Estels. Poemes i Cançons, (Editorial Farell, 2008). És autor també dels textos de les cançons “L’Alborada”, resultant primer premi en el concurs nacional d’havaneres de Torrevella de 1977; “Com és el mar, mariner?”, premi Hèlix d’Or en el concurs de cançó marinera de Palamós del 1984. És autor també de l’obra lírica musical Nadal: Llum i Misteri, interpretada per la Coral Al Vent, de Sant Vicenç de Castellet, la Capella de Música Burés, i per altres corals de la comarca.
El poble de Muntanyola va recordar al mossèn i poeta amb un Ofici que va tenir lloc al matí, a l’església de Sant Quirze i Santa Julita del mateix municipi. En la cerimònia hi va  intervenir el Cor parroquial del Burés, de Castellbell i el Vilar, oferint un concert interpretant les cançons escrites per Mn. Farràs.

L’acte va acabar amb un esmorzar de germanor per a tots els assistents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.