Les Cuineres de Catalunya, es troben a Manresa per 1ª vegada.


Text i Fotos: cuineres del Bages

cuineresDespres de visitar les instal·lacions de l’escola d’Hoteleria Joviat, els 4 col·lectius de Cuineres de Catalunya foren rebudes, aquest divendres, a l’Ajuntament de Manresa per el l’Alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, al Saló de Sessions de l’Ajuntament amb motiu de la celebració de la seva primera trobada. El grup, format per una seixantena de persones: l’Associació de Cuineres de Sils (La Selva), Les cuineres de SOLC (que representa el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre), l’Associació de Cuineres de Sitges i l’Associació de Cuineres del Bages. En total, representaven 26 municipis.

Joan Calmet, regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa ha donat la benvinguda als participants, destacant el caràcter acollidor de la ciutat. Tot seguit hi ha intervingut Dolors Gómez, presidenta de l’Associació de Cuineres del Bages, l’entitat que ha convocat la trobada, qui ha volgut remarcar el fet que les agrupacions de cuiners i cuineres és un fenomen que es dóna més a Catalunya que en cap altra lloc de l’estat. També ha agraït als participants la seva contribució a la trobada.
CTsIGWwUEAASdLRFinalment, ha parlat l’alcalde Valentí Junyent, qui ha fet esment de la “capitalitat” de Manresa en l’àmbit de la gastronomia, basada en cinc eixos “que contribueixen a fer de la ciutat un referent en aquest aspecte, tant pel que fa a la promoció, com a la recuperació de la tradició i la història, la formació i la investigació gastronòmica”. Aquestes cinc bases són l’escola d’hoteleria Joviat, l’Associació de Cuineres del Bages, el Gremi d’Hosteleria, la Fundació Alícia i  l’Associació Els fogons gastronòmics del Bages.

Al migdia, van ser rebudes també a la Fundació Alicia per el seu director, En Toni Massanes, aixi com del cap de cuina Jaume Biarnes i En Joan Soler, actual president de la D.O. Pla de Bages.

Desprès de dinar, a les instal·lacions de Mon Sant Benet, van participar també en el col·loqui Josep Sucarrats (director de la revista Cuina), Benvingut Aligue (del Fogons gastronomics del Bages), Jordi Vilaseca (de l’escola Joviat) i representants del Consell Comarcal del Bages, GeoParc i Rebost Bages, així com les quatre presidentes de cuineres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.