Un veí de Castellbell i el Vilar denunciat pels Agents Rurals, per haver matat i llançat la seva gossa al pont vell del Burés


  • Els fets van passar el passat 22 de setembre i fins la setmana passada el veí va ser denunciat .
Tila
Foto : Agents Rurals

Els Agents Rurals de la Catalunya Central van denunciar la setmana passada un veí de Castellbell i el Vilar per un presumpte delicte molt greu de maltractament d’animals. Concretament, està acusat de matar la seva gossa tirant-la des d’un pont del municipi de gran alçada. La denúncia ha estat tramitada per via penal a través de la Fiscalia de Medi ambient, per la que l’home s’enfrontarà a una petició de pena d’entre tres mesos i un dia de presó fins a un any, i també per via administrativa, que segons la llei de protecció d’animals es podria traduir en una sanció d’entre 2.001 i 20.000 euros. La petició també inclou la inhabilitació per tenir animals en propietat durant tres anys.

Segons la investigació dels agents rurals, el passat 22 de setembre, l’home va pujar al Pont Vell de Castellbell i el Vilar amb la Tila, que és el nom de la seva gossa, i la va llançar al buit contra unes roques a la vora del riu on, degut a l’impacte, va morir. Quan la Guàrdia Municipal de Castellbell va descobrir el cos mort de l’animal va avisar el cos dels Agents Rurals per a que se’n fessin càrrec.

La necròpsia va concloure que la gossa estava sana i viva abans que fos llançada des del pont i que va patir una “mort aguda a causa d’un sever impacte a la caixa toràcica que li va provocar diversos traumatismes” al cos. Continuant amb la investigació els agents rurals van concloure que havia estat el seu amo qui la va precipitar des de dalt de tot del Pont Vell de Castellbell.

La gossa era de raça creuada entre pastor alemany i gos d’atura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.