Editorial :La societat necessita dels cultivadors culturals?


Text : Tina Barbero

  • Podem viure en un món on no hi hagi creació ni innovació?
    La societat els necessita per motius culturals, socials, psicològics i econòmics?

 

Per realitzar una creació, els cultivadors de la cultura han invertit el seu temps, esforços i moltes vegades, diners. Llavors, per què han d’ésser els creadors culturals- moltes vegades- els únics que ofereixin el seu treball gratuïtament? Si treballen gratuïtament, podran continuar plasmant les seves creacions? I la societat, en general, podrà seguir gaudint-ne?
Un dels reptes als quals s’enfronten a dia d’avui és el de l’accessibilitat dels continguts digitals, que ofereix – molt positivament – la possibilitat de divulgació de les obres. Però també facilita la pirateria, la còpia sense remuneració, la desviació o denegació de l’ ingrés que els és degut. Un dret recollit com a un DRET HUMÀ UNIVERSAL. Drets morals, derivats del dret d’autor. Inalienables i irrenunciables. Per tant sempre és l’autor qui ha de decidir si la seva obra ha d’ésser divulgada i de quina forma.
Així doncs, constatem que caldria protegir i respectar els drets d’autor, assegurant que rebin una proporció acceptable dels guanys que genera el seu treball perquè puguin continuar fent el millor que saben fer, és a dir, crear. Només així serà possible garantir el desenvolupament continu de sectors creatius sòlids, dinàmics i enriquidors per a les generacions venidores. Hauríem de ser-ne conscients.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s