Prop d´un centenar de persones participen a una esquellotada a Castellbell i el Vilar.


Text i Fotos : Pere Sánchez

 

•Feia més de 30 anys que no se celebrava aquesta tradició en els veïns on celebren el casament d´un/una vidu/vidua al poble.

IMG_0255Castellbell i el Vilar ha celebrat aquest divendres 5 de Febrer, una esquellotada; es tracta d´una tradició que feia més de 30 anys que no se celebrava al poble, i que hi ha participat prop d´un centenar de persones que duien a sobre tot tipus d´estris per fer soroll, fins i tot alguna esquella.

El motiu d’aquesta esquellada, és que aquest dissabte contraueran matrimoni Jose Bueno i Nadia Fokina, tenen la particularitat que són viduus i és per això que els veïns ho han celebrat de manera molt festiva.

IMG_0278La esquellada ha començat al camí del puig, fins al num 55 del Joaquim Borràs (domicili de la parella); els veïns han fet molt soroll al llarg del recorregut i en arribar a l’indret esmentat han seguit fins al final, el nuvi fins i tot ha tocat dos platerets acompanyat de la seva futura esposa, els veïns els hi ha demanat varies vegades que es petonegessin, cosa que la parella ha fet.

Seguidament, com diu la tradició, els nuvis viduus, han de convidar a la gent que assisteix a la festa, i així ha estat, una gran taula amb molt tiberi i cava per celebrar l’inminent casament de la parella.

Que és una esquellada?

IMG_0296Diu la tradició, que si un/una Vidu/vidua hi havia la costum de fer una esquellada, que llavors consistia en que els amics/amigues dels que s’anaven a casar, preparaven la festa amb unes esquelles lligades amb unes cordes i també estris que fessin soroll.
Aleshores, acompanyaven a la parella, pels carrers del poble fins a l´esglèsia o al lloc on s’hi celebrava el casament.

Avui dia , aquesta costum encara es fa, ja no va lligada als viduus, si no a les parelles normals, els amics col.loquen llaunes lligades als cotxes que anuncien que la parella s’ha casat.

Desitjem a la parella molta sort!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.