Althaia incorpora l’estereotàxia, una tècnica molt precisa per realitzar biòpsies de mama dirigides per raigs X


Text i Foto : Althaia

• Fins ara les pacients que necessitaven sotmetre’s a aquesta prova s’havien de traslladar a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, desplaçaments que des d’aquest moment s’estalvien
• Amb aquesta incorporació, la Fundació Althaia disposa del servei íntegre per diagnosticar la patologia mamària i fa un pas més en el diagnòstic precoç del càncer de mama
Les pacients que ho necessitin ja no s’han de desplaçar a Sabadell per fer-se una estereotàxia de mama. La Fundació Althaia ha adquirit l’aparell que permet portar a terme aquesta tècnica, que consisteix en realitzar una biòpsia de mama dirigida per raigs X. Aquesta setmana ja s’han començat a fer les primeres estereotàxies.
De vegades es detecten lesions a través de mamografies que no són possible estudiar amb les ecografies, que són el mètode habitual. És en aquests casos en què cal realitzar una estereotàxia, un sistema molt precís que utilitza la radiografia per localitzar la lesió. Un cop localitzada, a través del mateix aparell es realitza una punció biòpsia per extreure’n una mostra, que posteriorment s’analitza. La prova de l’estereotàxia pot evitar intervencions quirúrgiques ja queEstereotaxia permet fer un diagnòstic extremadament acurat.
El nou aparell està incorporat a una taula per tal que les pacients, a les quals s’aplica anestèsia local, s’hi estirin i no vegin el procediment. Per realitzar la prova no es requereix ingrés hospitalari.
Durant l’any 2015, la Fundació Althaia va derivar 47 pacients a l’hospital Parc Taulí de Sabadell per realitzar la prova de l’estereotàxia, desplaçaments que des d’ara s’eviten. Des d’aquest moment, les mostres també s’analitzen a la mateixa Fundació Althaia.
Amb aquesta incorporació, la Fundació Althaia disposa del servei íntegre per diagnosticar la patologia mamària i fa un pas més en el diagnòstic precoç i eficaç del càncer de mama.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.