La processionària arriba a Castellbell i el Vilar.


Procesionaria 1

Text : Pere Sánchez : Fotos : Laura Novo

Un hivern sense temperatures rigurosament fredes, ha fet que enguany, hi hagi més bosses de processionària (Thaumetopoea pityocampa) als boscos que altres anys, i a castellbell i el Vilar s´han detectat en alguns pins.

Que és la procesionària?

La processionària són les típiques bosses que es veuen als pins durant la tardor, quan l’hivern és a tocar, quan les condicions meterologiques li són favorables com el d´aquest hivern; es produeix una massificació que poden fins matar les pinedes.

ProcesionariaEl fet que l’oruga surti per terra en forma de processió, pot provocar urticaria a les persones que les toquen o són a prop, per aixó és recomanable no apropar-s’hi ni tocar-les, ja que poden produïr molèsties, tant a les persones com en els animals, sobretot als gossos.

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, porta a terme una campanya de control Aeri, per tal de detectar les zones afectades i tot seguir, fer la següent actuació per erradicar la plaga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.