L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació supera els 250 mitjans associats


 • Amb 26 noves altes des de la tardor, l’AMIC arriba als 138 mitjans digitals associats i a 112 publicacions de premsa paper

  unnamedLa darrera incorporació del mitjà digital lliureimillor.cat ha fet que l’AMIC arribi als 250 associats, dels quals 138 són digitals i 112 són paper. D’aquesta manera l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació es consolida com a líder en el sector perseguint així el seu objectiu de convertir-se en l’associació representativa amb capacitat de generar serveis i utilitats a les empreses editores de mitjans.

  Durant el darrer trimestre s’han incorporat a l’Associació 26 mitjans (14 digitals i 12 en paper). Pel que fa als mitjans digitals 6 són territorials: aguaita.cat, Mollerussa.tv, Tàrrega.tv, elperiodic.ad, elcargol.com i lamanyana.cat;  i 8 són temàtics: catalunyareligió.cat, weloba.cat, festadirecte.cat, latornada.cat, vidactiva.cat, geopolítica.cat, tasta.cat i lliureimillor.cat. Mentre que les noves capçaleres es divideixen en 9 publicacions gratuïtes: Notícies del Matarranya, Anoia Diari, Viu a Fons Reus, D’aquí, La Fura, SantCugat Magazine, AnoiaMagazín, Se7accents i Tasta.cat; i 3 diaris de pagament: La Mañana, Periòdic d’Andorra i Diari de Terrassa.

  El 58% dels mitjans associats (144) ja estan certificats amb el control d’OJD/PGD i OJDInteractiva
  Un altre dels objectius en que treballa la junta encapçalada pel president, Ramon Grau, és la professionalització dels mitjans que en formen part. Un bon exemple és l’acord que s’ha arribat amb OJD/PGD per a fomentar el control de la tirada i difusió de les publicacions en paper. Fruit d’aquest acord, que compta amb unes condicions molt avantatjoses per als mitjans associats, es preveu que una vintena de publicacions associades s’incorporin properament al control d’OJD/PGD i així ampliïn de manera substancial el “Llistat de mitjans impresos en català”. A més a més, gaudir del control permet millorar els ajuts als mitjans editats en català. A dia d’avui d’entre els 250 mitjans associats, 144 s’auditen: 68 capçaleres ho estan amb OJD/PGD i 76 mitjans digitals compten amb el control d’OJD interactiva.

  En total, els mitjans en paper que formen part de l’AMIC sumen una audiència de més d’1.448.000 lectors, mentre que els digitals acumulen més de 7.783.000 usuaris únics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.