Un centenar de veins de Castellbell i el Vilar, visiten els escenaris de la Batalla de l´ebre


Text i Fotos : Tina Barbero

Batalla ebre1Diumenge sis de març, cent-deu veïns de Castellbell i el Vilar vam poder gaudir de la Sortida als escenaris de la Batalla de l’Ebre. Omplint dos autocars!
Cap a les 11h vam fer parada per gaudir de la visió del riu Ebre, important a l’hora de comprendre les explicacions històriques de la nostra guia i historiadora Assumpta Montellà. Un cop sentits els seus relats, continuem camí fins arribar al Poble vell de Corbera d’Ebre, conservat tal com va quedar després de ser bombardejat en el transcurs de la batalla. Dins de l’església la nostra especial guia ens explicà i representà tot el desenvolupament de la batalla al municipi i als voltants. Batalla ebre8Finalitzada la mateixa, passejàrem pels carrers del poble vell en ruïnes i monument a la PAU. Al mateix poble visitàrem el museu de la batalla, on vam poder veure una cronologia dels esdeveniments succeïts, mitjançant vídeos, fotografies i materials de guerra.
Un cop finalitzada la visita al museu, dinàrem -per cert molt bé!,-al Casal Municipal. Ben atapeïts, la historiadora Assumpta Montellà ens va amenitzar la sobretaula explicant-nos més afers de la batalla, recopilats per ella i transferits al seu llibre “115 dies a l’Ebre. El sacrifici de la Lleva del Biberó”. Després de la sobretaula es van poder adquirir aquest, i d’altres llibres de l’autora, com “La maternitat d’Elna”, “El setè camió” i/o “El silenci dels telers”.
La jornada finalitzà amb la visita a les trinxeres de la Fatarella i al cementiri de les Camposines, on trobàrem el Memorial de les Camposines. Allà recordàrem i homenatjàrem als combatents d’ambdós bàndols caiguts a la Batalla de l’Ebre…Fent un minut de silenci en el record…els 115 dies-.del 25 de juliol del 1938 a les 00:15h fins al 15 de novembre del 1938 a les 04:30h -amb la voladura del pont de Flix, darrera acció de la batalla de l’Ebre..

La sortida va estar organitzada per :l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i amb la col·laboració del Centre d’Amistat

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.