Els alumnes del Bages Sud canten òpera al Teatre Kursaal


Text i Foto : Institut Bages Sud CIV

 

KURSAALSes Bages 2016El proper dijous 14 d’abril, a les 21:00h, els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut BAGES SUD, de Castellbell i El Vilar, participaran en la producció l’òpera “L’orquestra dels animals” que els propers dies es representarà al Teatre Kursaal, de Manresa.

Dins el projecte FEM ÒPERA que impulsa l’auditori manresà, els joves estudiants del centre educatiu de Castellbell i El Vilar han estat treballant, des de l’àrea de música, la partitura d’aquesta simpàtica òpera que versiona un dels contes dels Germans Grimm. L’obra, amb música del compositor italià Andrea Basevi (Gènova, 1957) i llibret de Roberto Piumini, ens explica la història d’uns animals maltractats pels seus amos que es revelen contra aquesta situació, però gràcies al seu enginy i a la unió de tots ells trobaran una sortida. Com tots els contes dels germans Grimm, carregats de valors, és una història amb uns rerefons social, una metàfora i homenatge a tots els immigrants de totes les èpoques i de tots els països que per necessitat o aspiració a una vida millor, deixen la seva pàtria i els seus éssers estimats. El premi final és el sacrifici i el coratge, la invitació a buscar nous amics i cercar, més enllà de les dificultats, noves perspectives de futur.

Els alumnes de Castellbell assumiran la part del gran cor d’escena, juntament a dos centres més del Bages, tot interpretant les variades i exigents partitures del que mestre Basevi, el qual ha confirmat la seva assistència a les representacions.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s