Catalunya registra un abril plujós

Mapa CiV Dijous 28 abril 2016El mes d’abril ha estat plujós a gran part a gran part del territori i molt plujós a punts del Baix Ebre, prelitoral Central i Prepirineu. Curiosament el mes ha estat sec als tres extrems del país: nord del cap de Creus, extrem septentrional de la Val d’Aran i sud del delta de l’Ebre.
Aquests valors d’anomalia de precipitació han estat conseqüència de la disposició dels centres d’acció durant el mes d’abril, amb un desplaçament del corrent en jet molt al sud de la seva ubicació habitual (normalment a la latitud de les illes Britàniques) i amb contínues ondulacions d’aquesta que afavoria una trajectòria dels fronts amb una direcció sud-oest a nord-est o pertorbacions depenjades del corrent general ubicades al sud de la Mediterrània occidental.
No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada