Catalunya registra un abril plujós


Mapa CiV Dijous 28 abril 2016El mes d’abril ha estat plujós a gran part a gran part del territori i molt plujós a punts del Baix Ebre, prelitoral Central i Prepirineu. Curiosament el mes ha estat sec als tres extrems del país: nord del cap de Creus, extrem septentrional de la Val d’Aran i sud del delta de l’Ebre.
Aquests valors d’anomalia de precipitació han estat conseqüència de la disposició dels centres d’acció durant el mes d’abril, amb un desplaçament del corrent en jet molt al sud de la seva ubicació habitual (normalment a la latitud de les illes Britàniques) i amb contínues ondulacions d’aquesta que afavoria una trajectòria dels fronts amb una direcció sud-oest a nord-est o pertorbacions depenjades del corrent general ubicades al sud de la Mediterrània occidental.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s