Convivència de gats i gossos


Peu Amic Media

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Gat i gos 1Si ja teniu un gos i voleu adoptar un gatet o al contrari, si seguiu certes pautes en un primer moment és possible aconseguir que s’acceptin l’un a l’altre sense problemes i convisquin sota el mateix sostre. Així, quan els presenteu no permeteu que el gos assetgi el gat per olorar-lo, perquè, encara que el vostre gos no sigui gens agressiu, al gat no li agrada que es prenguin gaire confiances amb ell i intentarà fugir, cosa que incentivarà en el gos l’instint de persecució. I aquesta és la pitjor manera de començar una convivència. Per evitar això, és millor que feu que el vostre gos s’estiri al terra de costat i romangui quiet mentre el gat l’olora. Si teniu a casa un gat i voleu adoptar un cadell de gos, com que el gat és un animal molt curiós de seguida se sentirà atret pel gos, però heu d’ajudar-lo a apropar-s’hi a la vegada que va guanyant confiança en si mateix, perquè vegi que el cadell no és un perill per a ell. En el cas que el gat vulgui amagar-se del cadell, no li ho impediu i faciliteu-li tenir el seu menjar i la seva safata de sorra en un lloc on no el molesti la presència del gos. A poc a poc anirà guanyant confiança i retornarà a la seva rutina diària. Per afavorir la convivència entre els dos animals, premieu-los cada vegada que veieu que interactuen de manera positiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.