Convivència de gats i gossos

Peu Amic Media

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Gat i gos 1Si ja teniu un gos i voleu adoptar un gatet o al contrari, si seguiu certes pautes en un primer moment és possible aconseguir que s’acceptin l’un a l’altre sense problemes i convisquin sota el mateix sostre. Així, quan els presenteu no permeteu que el gos assetgi el gat per olorar-lo, perquè, encara que el vostre gos no sigui gens agressiu, al gat no li agrada que es prenguin gaire confiances amb ell i intentarà fugir, cosa que incentivarà en el gos l’instint de persecució. I aquesta és la pitjor manera de començar una convivència. Per evitar això, és millor que feu que el vostre gos s’estiri al terra de costat i romangui quiet mentre el gat l’olora. Si teniu a casa un gat i voleu adoptar un cadell de gos, com que el gat és un animal molt curiós de seguida se sentirà atret pel gos, però heu d’ajudar-lo a apropar-s’hi a la vegada que va guanyant confiança en si mateix, perquè vegi que el cadell no és un perill per a ell. En el cas que el gat vulgui amagar-se del cadell, no li ho impediu i faciliteu-li tenir el seu menjar i la seva safata de sorra en un lloc on no el molesti la presència del gos. A poc a poc anirà guanyant confiança i retornarà a la seva rutina diària. Per afavorir la convivència entre els dos animals, premieu-los cada vegada que veieu que interactuen de manera positiva.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada