Els bitllets ” Bin Laden” de 500€ quedaran fora de la circulació al 2018


Text I Foto bitllet : BCE

  • La sèrie Europa de bitllets en euros no inclourà la denominació de 500€
  •  El bitllet de 500€ segueix sent de curs legal i mantindrà el seu valor indefinidament

Després de la conclusió d’un examen de l’estructura de les denominacions de la sèrie Europa, el Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit avui posar fi permanentment a la producció del bitllet de 500€ i excloure-ho de la sèrie Europa, tenint en compte la preocupació que els bitllets d’aquesta denominació puguin facilitar la comissió d’activitats il·lícites. Els bitllets de 500€ deixaran d’emetre’s a la fi de 2018, període en què està prevista la 500eurofr_HRintroducció dels bitllets de 100€ i de 200€ de la sèrie Europa. Les altres denominacions —de 5€ a 200€— es mantindran.

Considerant el paper internacional de l’euro i la confiança generalitzada que gaudeixen els bitllets en euros, la denominació de 500€ seguirà sent de curs legal i, en conseqüència, podrà seguir utilitzant-se com a mitjà de pagament i dipòsit de valor. El Eurosistema, que comprèn el BCE i els bancs centrals nacionals de la zona de l’euro, adoptarà mesures per assegurar la disponibilitat de quantitats suficients de la resta de les denominacions.

El bitllet de 500€, igual que les altres denominacions de bitllets en euros, mantindrà el seu valor indefinidament i pot canviar-se als bancs centrals nacionals del Eurosistema durant un període limitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.