Els diputats i diputades del Bages al Parlament de Catalunya visiten les instal·lacions mineres d’ICL a Sallent

Text i Fotos : promineria

Els diputats Bagencs al Parlament de Catalunya han fet aquest divendres, 20 de maig, una visita a les instal.lacuons mineres d’ICL a Sallent. Els parlamentaris de JuntsPelSí, David Bonvehí i Adriana Delgado; de la CUP, Anna Gabriel; i de Dipùitats Bagencs PromineriaCiutadans, Antonio Espinosa, han conegut de primera mà l’activitat que es desenvolupa a l’interior de la mina i la gestió que es porta a terme al dipòsit salí del Cogulló.

La visita s’ha portat a terme a iniciativa de les parlamentàries i parlamentaris, que van mostrar el seu interès per conèixer les instal lacions durant la trobada que van mantenir al Parlament de Catalunya amb la Plataforma de Suport a la Mineria i l’Activitat Industrial del Bages, Promineria, el passat 6 d’abril.

Els parlamentaris han arribat a les instal.lacions mineres de Sallent a les 9 del matí i han iniciat la visita baixant a les galeries de Vilafruns. A quarts d’una del migdia s’han traslladat fins al dipòsit salí del Cogulló on han pogut conèixer la gestió que es realitza de l’excexent salí.

Durant la seva estada a les instal.lacions mineres, els representants polítics bagencs han estat acompanyats per la Junta Directiva de Promineria i una àmplia representació de la companyia minera, encapçalada per Joan Güell, secretari del consell d’administració d’ICL Iberia; les directores de Sostenibilitat i Comunicació, Encarna Baras i Sílvia Ramón-Cortés; la directora Industrial d’Iberpotash, Cristina Arespa, i l’equip de Medi Ambient de l’empresa, encapçalat pel seu director, Lluís Fàbrega, i el director de Mineria, Juan Sánchez. També han Dipùitats Bagencs Promineria2estat presents el director de Planificació, Sebastià Isart, i el director de la mina de Vilafruns, Pedro Enterría.

Amb la visita d’avui, Promineria referma la vountat de seguir desenvolupant un paper de mediació que serveixi per acostar la mineria a la societat així com el de contribuir a divulgar els actius i perspectives de futur del projecte miner del Bages.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada