Com evitar robatoris en domicilis.

Text : Pere Sánchez

Els robatoris que es van produir dilluns en un immoble del barri Burés en que uns desconeguts van entrar a robar a tres dels habitatges i un quart van intentar entrar sense èxit, va posar a la ciutadania del nostre poble amb la por a que es puguin repetir aquest fets.

Els mossos d’Esquadra fan xerrades periòdiques per conscienciar a la ciutadania del que han de fer quan es trobin en determinades situacions . Una d’aquestes són els robatoris a l’àmbit de la llar.

Aquests son alguns dels consells que es donen:

  • Tancar bé les portes d’entrada. Cal tenir presents, que quan es tanqui la porta a la hora de sortir, ho facin en clau , donant les tres voltes i no una, ja que posa facilitats als lladres per a poder entrar; ho fan amb radiografies, targetes de crèdit i altres. Tancar les finestres, mai deixar les persianes abaixades, també la porta del garatge.
  • Si sortim de casa, no hem de explicar que marxem a les xarxes socials ni tampoc a persones que no tenim confiança, només a aquelles que tenim màxima confiança. També convé revisar les bústies de correus, no deixar cap carta ,sobretot aquelles que contenen dades personals i bancàries
  • No deixar els diners o objectes de valor en un mateix lloc. Els delinqüents, el primer lloc que hi van, un cop accedit al pis, o casa per robar, és la habitació de matrimoni. És recomanable no deixar mai els diners, objectes de valor com joies i altres en un mateix lloc; es recomana canviar de lloc de tant en tant . És important que fotografiïn aquells objectes que tenen, ja que serà útil per conèixer el material sostret per tal que sigui recuperat . Als televisors de plasma o de LED, apuntar el numero de serie, en quant als mòbils marca: model i IMEI.

En cas de necessitat, trucar al 112, que és el telèfon d’Emergències.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada