Castelldefels acollirà aquest dissabte 11 de juny, la 41a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya


Peu Amic MediaText : Ens de comunicació / AMIC
Foto d’arxiu : Pere Sànchez

  • L’ Agrupació de Bastoners de Castellbell i el Vilar hi participa a la trobada nacional.

Aquest 11 de juny, Castelldefels celebrarà la 41a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya 2016, organitzada per la Colla Jove de Bastoners de Castelldefels conjuntament amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

La Trobada Nacional és l’espai de retrobament de totes les colles bastoneres d’arreu de Catalunya. Hi participaran unes Bastoners a Solsona80 colles que aplegaran més de 2.000 persones. L’objectiu és concentrar en un mateix municipi el màxim de bastoners i bastoneres possible, siguin balladors i balladores o músics, que es distribuiran en diverses cercaviles, ordenats per colles que recorreran la ciutat, fins a trobar-se en un mateix espai, on es produirà la ballada conjunta.

Fins ara, la Trobada Nacional, oberta tant a les colles membres de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya com les que no ho són, només aplegava colles formades en el Principat de Catalunya. Però, enguany, es comptarà amb un convidat d’honor per celebrar la nostra festa major.

Els Bastonets d’Algemesí (Ribera Alta, València, País Valencià) seran els convidats d’aquesta Trobada Nacional. La colla forma part de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2011 per part de la UNESCO.

Després de la recepció a les 16h de les colles a l’escola CEIP Can Roca (Av. Lluís Companys, 2), a les 18h serà el tret de sortida de tres cercaviles que recorreran Castelldefels fins a la plaça de l’Església, on es trobaran totes les colles participants. Finalment, les colles realitzaran una ballada final a les 20h al Parc de la Muntanyeta de Castelldefels. Després, hi haurà un sopar de germanor per als inscrits, i tot seguit, per acabar la festa i ara sí oberta a tothom qui hi vulgui participar, s’oferirà un concert del grup de música folklòrica Folk a 3, i cap a la mitjanit la sessió de Dj Sendo posarà punt final a la Trobada Nacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.