La generalitat ampliarà les bonificacions de la C-16 entre Castellbell i el Vilar i Manresa

Text : NP Gencat Foto : Captura Google View
El Departament de Territori i Sostenibilitat ampliarà el sistema de descomptes en els peatges a l’autopista C-16 al tram entre Terrassa (Vallès Occidental) i Manresa (Bages). En concret, s’estendrà a més vehicles la possibilitat de beneficiar-se de les bonificacions que s’hi apliquen des de gener passat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha fet aquest anunci després de reunir-se, aquest dijous, amb representants dels consells comarcals del Bages, el Solsonès i el Berguedà, així com amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i membres del Consorci Viari del Bages, per fer balanç dels primers sis mesos d’aplicació del nou sistema de descomptes a la C-16.
Des del 4 de gener, la Generalitat aplica un nou sistema de descomptes a la C-16 al tram Terrassa – Manresa (peatge de Castellbell i el Vilar), que comporta la gratuïtat del peatge a la barrera lateral i un descompte del 50% a la barrera troncal per a determinats itineraris interns, en hores punta. En aquests sis mesos, s’han beneficiat d’aquests descomptes 237.304 vehicles (2.000 al dia), dels quals 185.533 a la barrera troncal i 51.771 a la lateral.
Millorar la informació
El conseller Rull ha remarcat que l’ampliació del sistema de descomptes permetrà augmentar-ne “l’abast territorial” i donar resposta “a una reivindicació del territori”. Així, “es podran beneficiar indistintament tots els cotxes del Bages, Berguedà i del Solsonès, o de la Cerdanya”, atès que els descomptes deixen d’aplicar-se estrictament al voltant de Manresa. Per aconseguir una major descongestió a la C-55, el conseller també ha exposat la voluntat del Govern de “millorar els sistemes d’informació per donar a conèixer els nous descomptes” i oferir dades “en temps real” de la situació d’aquesta carretera, mitjançant nous panells i senyals. “Hem de ser capaços d’explicar als ciutadans”, ha dit Josep Rull, “que canviant de rutines de mobilitat, poden sortir guanyant molt”.
Per atraure més trànsits a la C-16 i descongestionar la C-55, la Generalitat avança en aquest model, de manera que deixaran d’aplicar-se algunes restriccions sobre els moviments d’entrada i sortida a l’autopista. Tots els usuaris del tram Sant Vicenç de Castellet-Sant Fruitós de Bages tindran descompte. La mesura pretén optimitzar la C-16, millorar la mobilitat i potenciar les comunicacions entre la Catalunya Central i l’àrea de Barcelona. Es calcula que la nova mesura podria beneficiar 4.800 vehicles addicionals: 2.200 dels quals ja circulen per la C-16 i 2.600 que deixarien de circular per la C-55 o la C-58.
El nou sistema s’aplicarà de la manera següent:
  •   Barrera lateral: Descompte del 100% per als vehicles que circulin per la C-16 provinents del nord que surtin per aquesta barrera. Fins ara, s’aplicava als moviments entre l’enllaç número 41 i els enllaços número 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages). La mesura pretén descongestionar la C-55.
  •   Barrera troncal: Descompte del 50% per a tots els trànsits. No serà necessari que els vehicles entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages).
C-16 Castellbell i el VilarAquests descomptes s’apliquen als turismes que circulin de dilluns a divendres no festius entre les 7 hores i les 10.30 hores i entre les  i 17 i les 21 hores i utilitzin el sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema Via T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat. L’usuari ha d’emprar el teletac tant a l’entrada com a la sortida de l’autopista. Cal recordar que, addicionalment, es mantenen les bonificacions del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.
Inici de la tramitació
 
El Departament de TES iniciarà ara la tramitació per aplicar els nous descomptes, que inclou un procés d’audiència amb Autema, concessionària de la C-16. En el cas que la Generalitat i la concessionària arribin a un acord, el nou sistema s’aplicarà a partir del setembre que ve. En cas contrari, el termini s’allargaria fins al gener.
Des del gener, estan en vigor també noves tarifes i un sistema de peatge tancat virtual al tram de la C-16 entre Sant Cugat del Vallès i Terrassa, amb una reducció substancial del peatge tot adequant-lo al recorregut real dut a terme pels usuaris. En els sis mesos d’aplicació, han beneficiat 514.030 vehicles (4.300 diaris). D’aquests, 414.296 van fer el trajecte Les Fonts – Sant Cugat del Vallès; 35.160 van fer Rubí – Les Fonts i 65.574 van fer Rubí – Terrassa.
Sistema de peatge tancat
El sistema de peatge tancat s’aplica per als recorreguts interns amb origen i destí als enllaços 13-21, de manera que els usuaris abonen el peatge en funció dels quilòmetres recorreguts. Així, de l’enllaç 21 a l’enllaç 17, la reducció és del 60%. De l’enllaç 19 a l’enllaç 17, del 70%, i de l’enllaç 19 a l’enllaç 13, reducció del 30%. Aquest model s’aplica a tot tipus de vehicles i tots els dies de la setmana. A més, es mantenen els moviments o recorreguts gratuïts que ja existien, la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius i els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics, ha recordat el conseller Rull.
El nou sistema s’emmarca en un conjunt de mesures que el Departament de Territori i Sostenibilitat està desplegant per millorar la seguretat i la mobilitat en els eixos de la C-55, la C-58 i la C-16. En paral·lel, ha adoptat un conjunt de mesures a les autopistes de la seva titularitat per homogeneïtzar territorialment les tarifes dels peatges i promoure una gestió de la mobilitat més sostenible.
No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada