Arriba la primera onada de calor de l’estiu


Text: NP Gencat

 

  • A partir de dilluns 18 es preveu un augment de la temperatura que donarà lloc al primer episodi de calor important de l’estiu a Catalunya
  • En els dies més calorosos es podran arribar a superar puntualment els 40 graus a punts de l’interior
El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que afectarà la Península Ibèrica procedent del nord d’Àfrica. Produirà una progressiva pujada de la temperatura a partir de dilluns 18 i donarà lloc a un episodi de calor que es preveu que duri tota la setmana.
Onada de calor  Juliol 2016
Les figures següents mostren la temperatura prevista a uns 1500 metres d’altitud (850 hPa) per dimarts 19 i dimecres 20 de juliol (els dies que la temperatura tocarà sostre). L’evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament d’aquesta mateixa variable en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles, ja que també depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple, del règim de vents. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà la Península Ibèrica i fins i tot el sud de França:
L’augment de la temperatura serà progressiu durant aquest cap de setmana i l’episodi de calor s’allargarà durant la setmana vinent. La predicció indica que a partir de dimarts s’arribi a valors de temperatura màxima entre 35 i 40 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre, localment per sobre d’aquests valors, entre 32 i 37 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 28 i 33 ºC al litoral.
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per onada de calor entre dimarts 19 i dijous 21 de juliol de 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.