L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar dóna suport a la nova publicació de divulgació històrica ‘La Foradada’


 

  • El primer número, del qual se n’han editat 300 exemplars, revela els lligams del reconegut almogàver Bernat de Rocafort amb el municipi

 

portada_La Foradada

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar dóna suport a la nova publicació de divulgació històrica La Foradada, que s’ha editat recentment. La revista, de la qual se n’han imprès 300 exemplars, tindrà una periodicitat anual i vol esdevenir una eina de difusió històrica i del medi natural per ajudar a potenciar la recerca a tot el territori, proper a Montserrat. El primer número, que ja es pot adquirir a diferents establiments de Castellbell i el Vilar, està dedicat de manera monogràfica al reconegut almogàver Bernat de Rocafort. Qui fou cap almogàver de la Companyia Catalana d’Orient va tenir els seus orígens a Castellbell i el Vilar.

Treball històric

L’historiador local Joan Valls ha documentat l’origen de Bernat de Rocafort, que va ser un dels almogàvers més destacats durant el segle XIV a la Mediterrània, al costat de Roger de Flor. El treball de Joan Valls ha permès fer públics els lligams familiars de Rocafort amb l’àrea d’influència del Montserratí. Bernat de Rocafort fou fill dels senyors de Rocafort i castlans de Castellbell, Castellet i Vacarisses. La publicació, editada ple col·lectiu La Foradada, és un projecte que també ha aconseguit la implicació dels municipis de Sant Vicenç de Castellet, El Pont de Vilomara i Vacarisses. La publicació té un cost de 4,5 euros i està oberta a tothom que vulgui donar a conèixer els seus treballs de recerca, història i documentació sobre el territori proper a Montserrat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.