Tensió a la reunió entre veïns i ajuntament de Monistrol per l’afer de l’aigua contaminada amb gasoil

Text /Fotos : Laura Novo

reunio-veins-monistrol

Aquest dimarts, a les 18h, a L’espai Joan Carles Amat de Monistrol de Montserrat , es va fer una reunió informativa adreçada a tots els veins/nes de la població, per el tema de l’incident a la xarxa de subministrament d’aigua potable.

 

La sala estava plena de gom a gom. Joan Miguel (Alcalde de Monistrol de Monistrol de Montserrat), Carme Pineda (Regidora de Medi Ambient), El Sr Montserrat, i en Jordi, van pujar a la taula, i en Joan va obrir la reunió explicant punt per punt el que va passar el diumenge i les hores concretes, i intentant aclarir-ho amb els veïns. 

La reunió va ser força tensa, ja que els veïns estaven molt emprenyats, descol·locats per manca d’informació, i sense saber que fer, molts buscant solucions. Molts veïns recriminaven l’actitud de l’alcalde, que no s’hagués fet bé les coses, etc… L’alcalde i la regidora de medi ambient intentaven ficar pau, i explicar els dubtes que tenien moltes persones.

reunio-veins-monistrol_1

La pel·lícula dels fets que ha provocat aquest afer

 

El passat diumenge, a Monistrol hi va haver una fuita de gasoil des de la caldera del Pavelló, va anar cap al clavegueram, i es va filtrar amb l’aigua potable, lo que va generar mala olor,  el fet que no es pugui consumir, ha provocat aquests últims dies les  queixes i  el desconcert entre els veïns.

 Arran d’ aquest afer, un veí de Monistrol va donar la veu d’alarma trucant a Sorea. Durant aquests dies els monistrolencs tenen  a la seva disposició recollir aigua potable a través de  camions-cuba d’aigua, a unes hores determinades fins que s’ hagi solucionat el problema.

 

Quines són les instruccions que donen les autoritats monistrolenques?

S’ha detectat en l’aigua, presència d’hidrocarburs, i per tant, de moment:

  • no es pot beure de l’aixeta
  • no es pot cuinar amb aigua de l’aixeta, ni rentar-se les dents, ni fer rentadores.
  • qui vulgui es pot dutxar, però no és aconsellable, ja que aquesta aigua de moment encara està contaminada, i pot ser perillosa per a la pell.

S’haurà d’esperar 3/4 dies més per veure si va baixant els nivells d’hidrocarburs i poc a poc l’aigua es va netejant. El pròxim divendres hi haurà una  nova reunió a la mateixa hora.

 

La reunió  es va acabar sobre les 20h.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada