Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la seguretat viària i la mobilitat a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i l’entorn de Manresa

Text i Foto : Gencat

  • S’instal·laran sistemes de detecció d’incidències, càmeres de vigilància i panells amb senyalització variable al corredor format per la C-55, la C-16 i la C-58
  • Els treballs tenen un pressupost de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució d’11 mesos
c-55comptalsEl Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària i la mobilitat al corredor de la C-55, la C-16 i la C-58 al Bages. Es tracta d’un sistema de gestió intel·ligent de la mobilitat que forma part del paquet de millores implantades en les vies de l’entorn de Manresa, com les obres de millora realitzades a la carretera C-55 i el sistema de descomptes implantat a l’autopista C-16. Els treballs, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució d’11 mesos, suposaran la instal·lació de sistemes de detecció d’incidències, càmeres de vigilància i panells amb senyalització variable.
El projecte inclou la instal·lació de panells d’informació variable a diversos punts de la C-55 i la C-16 i en d’altres carreteres confrontants que indicaran l’estat de les vies i del trànsit, indicant el temps de recorregut. Aquests panells seran en forma de pòrtic o banderola, és a dir, que quedaran just a sobre dels carrils.
En el tram de la C-55 comprès entre Castellbell i el Vilar i Manresa, s’instal·laran senyals de missatge variable (col·locats al costat de la calçada) per informar els usuaris de la velocitat màxima o de restriccions de trànsit en funció de l’estat de la carretera i de possibles incidències. També es disposarà un sistema de sensorització a la calçada, integrat als panells informatius, que permetrà, per exemple, adaptar les restriccions del trànsit a les condicions meteorològiques (pluja, neu…).
Monitorització del tram
El pla inclou, a més, un mètode de detecció automàtic d’incidències format per dos sistemes, que es complementaran: un de continu al llarg de tot el tram i un altre en punts concrets mitjançant càmeres amb detecció automàtica d’incidències (DAI). Aquests sistemes permetran donar informació en temps real sobre l’estat de la calçada i el trànsit al llarg del corredor.
També es col·locarà un altre tipus de càmeres fixes al llarg del traçat per verificar les alarmes indicades pels sistemes de detecció automàtics d’incidències i comprovar l’estat general de la carretera.
No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada