Editorial: un any més, anem a l’hora del Franquisme.


husos-horaris-1940

Aquest cap de setmana, tornarem a canviar l’hora d’hivern, és a dir, endarrerirem els nostres rellotges la matinada de dissabte a diumenge (Les 3 seran les 2), una mesura que anem fent cada any, des del 1940.

En aquell any, el franquisme va voler que l’horari fos el mateix que el d’Alemanya per raons ideològiques i que han perdurat fins als nostres dies. El cert és que en teoria hauríem de tenir l’horari del meridià de Greenwich, en altres paraules, la mateixa hora que la de Portugal, Canàries o la Gran Bretanya.

En els darrers anys, ja han sortit diverses veus o plataformes que demanen que tinguem aquest horari. Sense anar més lluny, el Parlament Balear ha aprovat una declaració institucional, a favor d’aquest canvi, ja que segons sembla, és la comunitat autònoma que es fa més fosc primer que a les altres (a Galícia es fa fosc 50 minuts més tard).

Amb l’horari de Greenwich, tindríem més hores de sol, tant a l’estiu com a l’hivern, i per tant més temps per poder gaudir el lleure amb la llum diürna, això si, també seria necessari que tinguem els nostres horaris de conciliació familiar similar a l’Europea, és a dir, esmorzar, dinar, o sopar, anar i plegar de treballar com els francesos.

Després de 76 anys, ja toca posar l’hora “britànica”

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s