Manresa celebra el 7è Seminari de Bioètica d’Althaia, amb l’atenció centrada en la persona


Text i Foto: Althaia

El Seminari, que va comptar amb un centenar d’assistents, va estar obert per primera vegada a professionals d’altres organitzacions i pacients

seminari_bioetica.jpg

Un centenar de persones va assistir al 7è Seminari de Bioètica organitzat pel Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) de la Fundació Althaia, que es va celebrar aquest dijous a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Sota el títol “L’atenció centrada en la persona”, l’objectiu va ser reflexionar sobre com fer una medicina més orientada en les necessitats i valors de cada un dels pacients. Per primera vegada, el seminari es va obrir també a professionals d’altres organitzacions i a pacients.

La conferència inaugural va anar a càrrec del filòsof Francesc Torralba, que va parlar de “La persona, aproximació multidimensional”. En la seva intervenció va reflexionar sobre el sentit de la paraula “atenció” i de la importància de conèixer la persona en totes les seves dimensions, que per a Torralba són quatre: corporal, psicològica, social i espiritual.

En la presentació del Seminari va intervenir la Dra. Olga Rubio, presidenta del CEA; Assumpta Prat, directora d’Infermeria d’Althaia, i Manel Jovells, director general de l’organització. Els tres van destacar la importància de l’atenció centrada en la persona. “És la nostra raó de ser”, va afirmar Jovells, que va destacar la importància d’oferir una atenció de proximitat i el treball en xarxa. Per a la directora d’Infermeria, és un repte “aconseguir que el pacient se senti ell mateix part activa” en la presa de decisions clíniques i de cures tenint en compte que cada persona és “única i singular”.

En el decurs del Seminari es van presentar diferents experiències d’atenció centrada a la persona a l’àmbit assistencial que es porten a terme a la Fundació Althaia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.