Castellbell i el Vilar pintarà sabates de color vermell per commemorar el dia internacional contra la violència masclista


La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar està enllestint la programació del 25 de novembre, dia contra les violències masclistes.

Enguany la regidoria està preparant,conjuntament amb la secció d’institut Bages Sud, el centre d’amistat i totes aquelles altres persones, col·lectius i entitats que us vulgueu sumar a la iniciativa, una gran acció ciutadana per prendre consciència col·lectiva de la problemàtica social que representa el feminicidi actual.

L’acció es realitzarà el divendres 25 de novembre i consistirà en muntatges artístic amb sabates pintades de vermell que s’instal·laran al matí al pati de la secció d’institut Bages sud i a la tarda a la plaça Barcelona, on es llegirà el text gcartell-aquestes-sabates-no-caminenuanyador del concurs de manifestos de rebuig a la violència masclista, impulsat des de l’institut Bages Sud i es crearà entre tots i totes, una estesa de sabates vermelles.

Aquest acte és una acció conjunta promoguda per l’àrea de la dona del Consell Comarcal i que es durà a terme a molts municipis de la Comarcal del Bages.

Aquesta iniciativa té el seu orígen l’any 2009 a Ciudad Juárez (Mèxic) de mans de l’artista Elina Chauvet.

La proposta ja s’ha estès en l’àmbit internacional per ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit de la mà d’organitzacions com Amnistia Internacional. Una obra que trenca barreres geogràfiques per obrir el debat i la reflexió social sobre la violència cap a les dones i la justícia, una instal·lació d’art públic, una reflexió contemporània sobre la violència cap a les dones. El color vermell representa la sang, però també el cor de l’esperança.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar fa una crida a la ciutadania a sumar-se a la iniciativa. A partir de demà, tothom qui ho vulgui podrà portar sabates que ja no es puguin fer servir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Aviat s’ informarà de la preparació d’aquesta iniciativa i dels espais on podeu pintar les vostres sabates i manifestar de forma simbòlica el vostre rebuig el dia 25 N.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.