Castellbell i el Vilar pintarà sabates de color vermell per commemorar el dia internacional contra la violència masclista

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar està enllestint la programació del 25 de novembre, dia contra les violències masclistes.

Enguany la regidoria està preparant,conjuntament amb la secció d’institut Bages Sud, el centre d’amistat i totes aquelles altres persones, col·lectius i entitats que us vulgueu sumar a la iniciativa, una gran acció ciutadana per prendre consciència col·lectiva de la problemàtica social que representa el feminicidi actual.

L’acció es realitzarà el divendres 25 de novembre i consistirà en muntatges artístic amb sabates pintades de vermell que s’instal·laran al matí al pati de la secció d’institut Bages sud i a la tarda a la plaça Barcelona, on es llegirà el text gcartell-aquestes-sabates-no-caminenuanyador del concurs de manifestos de rebuig a la violència masclista, impulsat des de l’institut Bages Sud i es crearà entre tots i totes, una estesa de sabates vermelles.

Aquest acte és una acció conjunta promoguda per l’àrea de la dona del Consell Comarcal i que es durà a terme a molts municipis de la Comarcal del Bages.

Aquesta iniciativa té el seu orígen l’any 2009 a Ciudad Juárez (Mèxic) de mans de l’artista Elina Chauvet.

La proposta ja s’ha estès en l’àmbit internacional per ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit de la mà d’organitzacions com Amnistia Internacional. Una obra que trenca barreres geogràfiques per obrir el debat i la reflexió social sobre la violència cap a les dones i la justícia, una instal·lació d’art públic, una reflexió contemporània sobre la violència cap a les dones. El color vermell representa la sang, però també el cor de l’esperança.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar fa una crida a la ciutadania a sumar-se a la iniciativa. A partir de demà, tothom qui ho vulgui podrà portar sabates que ja no es puguin fer servir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Aviat s’ informarà de la preparació d’aquesta iniciativa i dels espais on podeu pintar les vostres sabates i manifestar de forma simbòlica el vostre rebuig el dia 25 N.

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada