Com evitar robatoris en caixers de les entitats bancàries.

Text: Laura Novo

 

Els Mossos d’Esquadra aconsellen a la ciutadania que estigueu a l’aguait quan aneu a treure diners d’un caixer de qualsevol entitat bancària. Aquests són els consells:

  1. – Eviteu anotar el número secret a la llibreta o la targeta, el podrien fer servir si us les roben.
  2. Quan hagueu d’utilitzar els caixers automàtics, procureu que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell. En tot cas, no deixeu que ningú se us acosti massa.
  3. Eviteu treure quantitats importants de diners en efectiu. Si no ho podeu evitar, és recomanable que algú de confiança us acompanyi i que els guardeu en un lloc segur.
  4. Si opteu per guardar els diners dins la bossa de mà, és convenient que la porteu creuada al davant, mai a l’esquena, i que tingui una tanca segura, que no us la puguin obrir en un moment de distracció.
  5. Quan sortiu de l’oficina bancària, pareu atenció per evitar distraccions provocades per estranys, que se us poden apropar amb la intenció de robar-vos, amb argúcies com ara:

  • Demanar-vos alguna informació o signatura.
  • Tacar-vos amb algun líquid i voler-vos netejar.
  • Donar-vos un cop o empenta per l’esquena.
  • Llençar monedes a terra.

Estigueu atents, que ningú us segueixi fins a casa, vulgui entrar amb vosaltres al vestíbul de l’edifici o truqui a la porta poc després amb qualsevol excusa.

 

No votes yet.
Please wait...

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada