ERC Bages presenta la campanya “La República que farem”


presentacio-la-republica-que-farem
Foto ERC Bages

Dirigents d’ERC Bages van presentar el passat dimecres 7 de desembre al matí la campanya ‘La República que farem’, un procés participatiu que ha endegat ERC a tot el país per tal que la ciutadania pugui fer arribar les seves propostes per a construir una república catalana. La presentació ha anat a càrrec del president comarcal, Albert Mulero, acompanyat pel president d’ERC Manresa, Ramon Fontdevila, i la diputada i portaveu d’ERC Bages, Adriana Delgado.
Albert Mulero va destacar que amb aquesta campanya “volem dissenyar col·lectivament el nou país que estem construint”, ja que “tenim clar que tothom ha de poder dir la seva”. Per això, ha afegit, “recorrerem el territori per explicar la nostra proposta i escoltar l’opinió de la gent”. Una proposta de nou país que, per al president comarcal, ha de permetre assolir una societat més pròspera, lliure i justa.
La campanya durarà fins a l’abril i finalitzarà amb una conferència nacional que aprovarà el document on es recollirà la proposta de model de país de la formació republicana i que recollirà les conclusions del procés participatiu. Per això la campanya es durà a terme en diferents tipus d’actes: genèrics, on es presentaran i debatran les principals línies de la proposta republicana; debats sectorials, més concrets sobre un àmbit específic com pot ser economia, cultura o salut; i, finalment, amb una campanya al carrer amb parades informatives. Tothom qui vulgui podrà fer arribar les seves propostes gràcies a unes butlletes dissenyades per a tal efecte.

jutge-sanrti-vidal
Foto arxiu Pere Sánchez

Adriana Delgado va explicar que pels actes comptaran amb la participació de diferents dirigents republicans. El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, o el portaveu d’ERC al Senat, el magistrat Santi Vidal, són alguns dels noms que ja tenen confirmada la seva visita al Bages, però no seran els únics. I es completarà amb a la presència d’altres representants i també experts en diferents matèries.
Per la seva banda, el president local, Ramon Fontdevila, va explicar que en el marc d’aquesta campanya Manresa acollirà un cicle de debats sectorials que organitzarà mensualment la secció local. I ha anunciat que el primer tindrà lloc el proper dilluns, 12 de desembre, en un debat sobre les polítiques culturals a la República catalana i que comptarà com a ponent principal a l’exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

L’acte tindrà lloc a l’Espai Òmnium a dos quarts 8 del vespre. Salut, benestar social, economia i infraestructures són els altres debats que complementaran aquest cicle i que tindran lloc mensualment fins a l’abril.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.